• De talenten van de JO11-1 hebben een fantastisch weekend beleefd wat op zaterdagochtend bij de buren van TOGB begon. We waren uitgenodigd voor het internationale jeugdtoernooi waar naast TOGB zelf ook VV Heerenveen, RKAV Volendam, Sparta Rotterdam, De Graafschap, SC Feyenoord en KV Mechelen hun opwachting mochten maken.

  CVV Berkel JO11-1 was met Volendam, Heerenveen en Spijkenisse in de poule ingedeeld en de eerste wedstrijd werd Heerenveen door doelpunten van Cam en Laurens met 2-0 verslagen. In de tweede wedstrijd tegen Volendam werd de 1-0 eindstand al snel door wederom Laurens op het scorebord gezet. De laatste poulewedstrijd tegen Spijkenisse moest ook gewonnen worden om de eerste plek in de poule af te dwingen en dat was precies wat de mannen van Bertus, Paul en Freek deden. Door doelpunten van Finn en Seth werd Spijkenisse met 2-1 aan de Berkelse zegekar gebonden.  

  Poulewinnaar dus en door naar de kwartfinale, waar onze geel-blauwe kanjers het mochten opnemen tegen het Katwijkse Quick Boys! Al snel was te merken dat we tegen een goed georganiseerde tegenstander speelde waartegen het afdwingen van kansen geen vanzelfsprekendheid is gebleken. CVV wist zelf het doel schoon te houden en na 20 minuten voetbal wist de Berkelse brigade het net van Quick Boys helaas ook niet te vinden waardoor het duel met penalty’s moest worden beslist. Als eerst was het de beurt aan Nick V om aan te leggen om CVV op voorsprong te zetten. Dit klusje werd feilloos geklaard waarna Quick Boys de gelijkmaker eveneens netjes binnen schoot. Vervolgens was het de beurt aan topscoorder Laurens en hij schoof de bal vakkundig in de hoek. Bij de tweede penalty van Quick Boys bleef Nick P goed naar de bal kijken en hij stopte de inzet waarmee Kay de 3e en beslissende penalty mocht nemen. Het is dat deze doeltjes geen winkelhaken hadden anders was hij er zeker in blijven hangen, even mooi als overtuigend plaatste Kay de bal in de kruising en CVV is door naar de halve finale!

  Hier mochten we het opnemen tegen zo’n andere top amateurploeg, de JO11-1 van Barendrecht! Eerder in het seizoen hadden we in een oefenwedstrijd nipt gewonnen en we wisten dat we aan de spreekwoordelijke ‘bak’ konden. Al vroeg in de wedstrijd wist Cam de 1-0 tegen de touwen te jagen, maar vlak voor de time-out viel de 1-1 achter Nick P in het doel. De 2e helft was lang spannend, maar in de slotminuut wist Kay de bevrijdende 2-1 te maken waarmee de finale was bereikt!

  De andere halve finale werd door de profs van KV Mechelen overtuigend gewonnen van Volendam waarmee de finale een fantastische affiche is geworden; CVV Berkel - KV Mechelen!
  Wederom zorgde Cam voor de vroege openingstreffer waarna onze Zuiderburen met hun behendige spelers tevergeefs naar mogelijkheden bleven zoeken. Scott, Finn en Sammie liepen het vuur uit de sloffen om ze het voetballen onmogelijk te maken en Laurens, Kay en Jake zorgden achterin dat er geen kansen meer aan KV Mechelen werden weg gegeven. De score werd door Seth verdubbeld en precies in het laatste fluitsignaal tekende Kay voor de 3-0 aan waarmee onze JO11 toppers het toernooi hebben gewonnen!!!

  Uit handen van NAC Breda keeper Nick Olij mocht aanvoerder Laurens de eerste beker van het weekend in ontvangst nemen!

  Complimenten aan TOGB voor het fantastisch georganiseerde toernooi, we zijn er volgend jaar wederom graag bij!

  Na een dagje nagenieten en relaxen op 1e pinksterdag stond op 2e pinksterdag de bekerfinale van de Voetbal Rijnmond Cup op het programma. Al vroeg mochten de mannen uit de veren, er moest om 8:30 uur in Ridderkerk worden afgetrapt tegen de JO11-1 van Spartaan ’20. Niet alleen de spelers en de papa’s en mama’s, maar ook opa’s, oma’s, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes hadden de wekker vroeg gezet om de talenten van CVV Berkel JO11-1 aan te moedigen. Vlaggen, vuurwerk, toeters, confettikanonnen en fanatieke aanmoedigingen omringde het afgemeten JO-11 veld. Wat een fantastische steun hebben jullie de mannen gegeven wat al direct begon bij het betreden van het veld. In een haag van aanmoedigende supporters en muziek betraden de gladiatoren de Ridderkerkse arena.

  Zoals wel vaker in finales is het voetbal niet altijd oogstrelend, maar er werd keihard geknokt voor iedere centimeter kunstgras. In het eerste bedrijf had Berkel de lichte overhand en waren er voor beide doelen een paar kleine kansen. Vlak voor rust was het echter Spartaan’20 dat een gaatje in de Berkelse defensie wist te vinden waardoor helaas de 0-1 een feit was. Maar de JO11-1 laat zich niet het veld uit slaan en ze hebben zich wel vaker van een achterstand terug geknokt, dus het was duidelijk wat er na de rust moest gebeuren. Na een paar minuten voetballen werd via een goede combinatie op het middenveld Seth in zijn natuurlijke habitat - in het doelgebied van de tegenstander - aangespeeld, die op zijn beurt de bal voor de voeten van Sammie wist te dirigeren. Sammie bedacht zich geen moment en knalde de bal achter de doelman van Spartaan’20; 1-1!

  Het restant van de 2e helft bleef CVV de bovenliggende partij, waar het spel op het middenveld op en neer ging. Cam, Scott, Nick V en Sammie liepen zich het snot voor de ogen en ontregelde de Spartaanse opbouw. Nick P probeerde via geplaatste ballen Seth te bereiken, maar de potige verdedigers zorgden ervoor dat het lastig was om goede kansen te creëren. Ondertussen deden Kay, Jake en Laurens er in de laatste linie alles aan om niet nog een keer een van de rappe aanvallers van Spartaan'20 er tussen door te laten glippen. De klok tikte verder en net als de halve finale zou ook deze wedstrijd in een gelijkspel eindigen waarna het via penalty’s zou worden beslist.

  Never change a winning penalty line-up dachten de trainers en dezelfde spelers mochten ook deze serie de penalty’s nemen. Als eerste mocht Nick V de bal op 9 meter aanleggen en met klinische precisie wist Nick de bal in de hoek te jagen. Nu was het de beurt aan Spartaan’20 en Nick P nam zijn positie op de doellijn in. Nick keek zijn tegenstander nog maar eens extra intimiderend in de ogen aan en overrompeld dat de speler van Spartaan’20 was joeg hij de bal over de lat.

  CVV Berkel   ⚽️
  Spartaan’20 ❌

  Nu is Laurens aan de beurt en net als een paar weken eerder laat hij het buskruit in zijn rechtervoet z'n werk doen om de bal snoeihard tegen de touwen te jagen en de keeper kansloos te laten. Vervolgens wist de 2e nemer van Spartaan’20 de bal netjes in de hoek te plaatsen.

  CVV Berkel   ⚽️⚽️
  Spartaan’20 ❌⚽️

  Kay is de volgende die zichzelf de geschiedenis boeken kan inschieten en laat daar verder geen gras over groeien, keepertje de ene hoek in en bal in de andere, ook de 3e Berkelse pingel treft doel! Nick P nam opnieuw plaats op zijn inmiddels vertrouwde stekkie onder de lat waarmee ook bij deze speler van Spartaan’20 de angst in de knieën kroop en ook deze penalty ging ruim over.

  CVV Berkel   ⚽️⚽️⚽️
  Spartaan’20 ❌⚽️❌

  Nu was het de beurt aan aanvoerder Cam. Helaas zag Cam zijn bal door de keeper gestopt worden en de daaropvolgende penalty werd door Spartaan’20 benut. 3-2!

  CVV Berkel   ⚽️⚽️⚽️❌
  Spartaan’20 ❌⚽️❌⚽️

  De 5e en potentieel laatste penalty is voor Seth, net als in de halve finale kan het bevrijdende schot van zijn voeten komen. Ga er maar aan staan, waar menig prof in de Champions League onder de druk bezwijkt tikt onze goaltjesdief de bal rustig in het hoekje en volgt de ontlading bij spelers, trainers en meegereisd publiek dat de mannen het hebben geflikt, ZE ZIJN WINNAAR VAN DE JO11 VOETBAL RIJNMOND CUP!!!

  CVV Berkel   ⚽️⚽️⚽️❌⚽️
  Spartaan’20 ❌⚽️❌⚽️

  Wat een dag, wat een weekend en wat zijn we ongelofelijk trots op onze toppers! Samen verliezen, samen winnen, samen hard werken, altijd met elkaar, altijd 1 team!

  Bekijk hier de beelden