• Vandaag een oefenwedstrijd voor Berkel Vr3 in Den Haag en de tegenstander was DUNO Vr1,een zondag 4e klasser die de stap naar het zaterdagvoetbal wil maken en daarom vandaag wilde spelen tegen de talenten van John van Dolder en Patrick de Vos.

Een prachtig veld,twee gretige teams en de prima fluitende Piet Pop zorgde voor een mooie zaterdag ondanks de weersomstandigheden.

Berkel begon lekker fel en goed geconcentreerd aan de wedstrijd en liet met vlotte combinaties prima veldspel zien wat resulteerde in én een veldoverwicht én veel kansen,de één nog mooier dan de ander .

Het eerste wapenfeit was voor Brenda en deze werd gevolgd door iets wat je zelden tegenkomt, een prima Berkel aanval waarbij Hester snoeihard op de rechterpaal schiet en vervolgens Esmee in de rebound het zelfde kunstje doet alleen dan op de linkerpaal.

Niet veel later de verdiende voorsprong voor Berkel via Hester die lekker op dreef was en haar tegenstandster zoekspeelde . Berkel het meest te vinden op de helft van DUNO met zoals gezegd goed voetbal met dito combinaties alleen bleven de doelpunten uit want de keepster van de thuisclub bleek een moeilijk te kloppen sluitpost.

Kansen waren er om de score uit te breiden via o.a. Hester,Donna en Esmee maar het was tot de 23e minuut wachten op de volgende treffer.

Een heerlijke aanval/combinatie waarbij Esmee Brenda aanspeelde, vervolgens de bal terugkreeg en heerlijk de 0-2 scoorde.
    Hierna kwam de thuisclub ook een paar keer richting Berkel doel en wist zelfs vlak voor rust de aansluitingstreffer te scoren en leek het dus even spannend te worden.

Dit ondanks de dotten van kansen voor de trots uit Lansingerland die op dat moment al ruim voor hadden moeten staan.
    In de tweede helft een zelfde beeld met Berkel veel te vinden op de helft van de tegenstander al ontbrak in deze 45 minuten de scherpte.
    Via Brenda kwam het blauw-gele keurkorps op een 1-3 voorsprong en dat bleef het lange tijd.
    De thuisclub probeerde het bij tijd en wijle maar kwam voor de echte stootkracht net te kort en Berkel had het vizier niet op scherp staan.
    Toch kwam er nog een beloning voor de enthousiaste talenten want na wederom een prima aanval met mooi combinatie spel was het Merel(MO19) die de 1-4 noteerde.
    Merel speelde de gehele wedstrijd net als Megan en Marije die beiden ook in de MO19 actief zijn.

Een mooie overwinning die vertrouwen geeft voor het vervolg van de competitie.
    Leuk en mooi om te zien hoe het team groeit,men dingen oppikt,enthousiast is de gehele wedstrijd en ook dat MO19 talenten aan de deur kloppen van het hogere niveau.

Uiteraard maakte Karin Wegman weer hele mooie foto's.

Als laatste natuurlijk DUNO bedankt voor de uitnodiging alsmede de ontvangst en wie weet tot in het nieuwe seizoen.