• De plasticsoep die wereldwijd onze oceanen en zeeën teistert, is een probleem geworden dat zowel onze planeet als onze gezondheid bedreigt.

  Vanaf 1 januari 2024 is mede daarom het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes verboden.  Voor meer informatie kijk dan op https://minderwegwerpplastic.nl/#branches en specifiek voor sportclubs op https://minderwegwerpplastic.nl/branche/sportclubs-en-verenigingen.

  Hoewel het ons niet gelukt is dit beleid tijdig te implementeren, zal C.V.V. Berkel bij de start van het nieuwe seizoen 2024/2025 volledig wegwerpplastic vrij zijn.

  Hierbij informeren wij jullie over een aantal stappen die we al hebben genomen of nog nemen om deze veranderingen soepel te laten verlopen:

  1. Herbruikbare bidons:
   • Alle jeugdleden hebben reeds een herbruikbare bidon met ons clublogo ontvangen. Wij moedigen zowel de jeugd als de staf aan om deze bidon te gebruiken in plaats van wegwerpbekertjes in de rust. Verder willen we benadrukken dat steeds meer verenigingen zullen stoppen met het verstrekken van wegwerpbekers.

    Uiteraard is de bidon van materiaal gemaakt wat voldoet aan de huidige wetgeving en blijft de limonade wél geschonken worden😊.

    Nieuwe jeugdleden zullen bij aanmelding eveneens een herbruikbare bidon ontvangen.
  1. Aanschaf van nieuwe bidons:
   • Voor jeugdleden die hun bidon kwijtraken en een nieuwe willen aanschaffen, zijn deze verkrijgbaar bij de bar voor slechts € 3,00.
  2. Duurzame alternatieven in de kantine:
   • In de kantine zijn al duurzame alternatieven zichtbaar, zoals vervanging van patatbakjes en zacht plastic bierglazen.
  3. Vervanging van glazen flesjes:
   • Glazen flesjes zullen geleidelijk worden vervangen door milieuvriendelijkere opties, zoals blik of recyclebaar statiegeld plastic.
  4. Inzameling van recyclebaar materiaal:
   • PET-mans zijn geplaatst in de kantine en buiten voor het verzamelen van recyclebaar statiegeld plastic en blik.
  5. Herbruikbare bekers voor senioren:
   • Voor de senioren worden de laatste details afgerond voor herbruikbare bekers in de rust.
  6. Vervanging van koffie- en theebekers:
   • Momenteel wordt er gewerkt aan de vervanging van koffie- en theebekers, evenals andere zacht plastic items in de kantine.

  Laten we samen streven naar een duurzamere toekomst en onze club verder ontwikkelen tot een plek waar we trots kunnen zijn op onze bijdrage aan het verminderen van plastic afval. Samen maken we het verschil!

  Vragen aan ons?

  Stel ze gerust.

  Je kunt hiervoor mailen naar de kantine commissie t.a.v. Anne en Mariska- duurzaam C.V.V. kantinecommissie@cvvberkel.nl