• Tijdens de persconferentie van dinsdagavond 12 januari hebben we gehoord dat de lockdown met drie weken is verlengd. De dag ervoor was er een ingelaste persconferentie waarin aangekondigd werd er in Lansingerland een groot onderzoek is gestart betreffende de zeer besmettelijke Britse variant. In dit onderzoek wordt de verspreiding onder kinderen en tussen kinderen en volwassenen onderzocht. Voor onze club met honderden jeugdleden is dit dus erg belangrijk.

    Gisteren en vandaag is er overleg geweest met de gemeente, GGD en omringende sportverenigingen. Helaas hebben we nog geen antwoord op alle vragen met betrekking tot veilig voetballen. Het Bestuur heeft daarom besloten om nog een week in lockdown te gaan en de trainingen op woensdag 20 januari te hervatten.

    Waarom uitstellen tot volgende week woensdag? Vrijdag 15 januari worden de eerste resultaten van het onderzoek verwacht en komende week worden de inwoners van Lansingerland getest. Hiermee wordt verwacht de risico's te verkleinen. Als je namelijk bent getest dan weet je of je besmet bent of niet en of je wel/niet in quarantaine moet. We roepen daarom alle leden op om mee te werken aan het onderzoek en jezelf (en iedereen in jouw gezin/huishouden) te laten testen. Hiermee vergroot je de kans enorm om straks weer veilig te kunnen voetballen.

    Uiteraard wordt alle berichtgeving op de voet gevolgd en als er aanleiding is, dan brengen we je op de hoogte.

    Met vriendelijke groet,

    Het Bestuur