• Historie CVV Berkel

  Oprichting
  Na enige gesprekken met de Christelijke Sportfederatie Berkel werd op 9 maart 1961 de Christelijke Voetbalverening Berkel opgericht. Het voorlopige bestuur werd gevormd door de heren de Quartel (voorzitter), van Lien (secretaris) en de algemene bestuursleden Kaptein, Kindt en Blok. Later uitgebreid met de heren Veldkamp (penningmeester) en Stolk. De eerste poging om leden te krijgen leverde meteen 50 nieuwe leden op.

  Op 7 juli 1961 werd het lidmaatschap van de KNVB verkregen en op 29 februari 1962 werd dat een onomkeerbaar omdat in die tijd het een vereniging bij koninklijk besluit goedgekeurd moest worden. 

  Inmiddels gaven de bestuursleden Blok en Kindt trainingen op het terrein van T.O.G.B., waar een avond per week het terrein gehuurd kon worden. In de zomerperiode werden voor zowel senioren als junioren diverse vriendschappelijke wedstrijden georganiseerd tegen naburige verenigingenals BVCB, DSVP en Soccer Boys.

  Sportveld
  Inmiddels werden door het bestuur hard gewerkt om aan een eigen plaats te komen, waarop onze vereniging de competitie zou kunnen spelen. Aangezien in Berkel en Rodenrijs nog geen terrein beschikbaar was, richtte het bestuur zich tot de gemeente Rotterdam.  Deze gaf onze vereniging tenslotte onderdak op het sportcomplex Laag Zestienhoven. Zo kon de vereniging deel gaan nemen aan de competitie voor het seizoen ’61-62’ met één seniorenelftal en drie juniorenelftallen. Toen eind oktober 1962 het sportpark ‘Het Hoge Land’ in gebruik werd genomen kon C.V.V. haar eerste thuiswedstrijden spelen in het eigen dorp, al was het maar op één veld.

  Groei
  Aan het eind van het seizoen ’62-63’ waren er 112 leden, waardoor aan de competitie werd meegedaan met twee seniorenelftallen en vijf juniorenelftallen. De deelname aan de competitie liep niet geheel voorspoedig. Na de langdurige competitiestop door de lange en strenge winter, werd het voorjaar gekenmerkt door slecht weer. Gedurende de winterperiode werd een aantal zaalvoetbaltoernooien georganiseerd in de veiling en werd er getraind in de toen nieuwe sporthal aan de Julianastraat, onder leiding van de nieuwe trainer Hijdra. Het seizoen ‘63-64’ werd gespeeld met drie seniorenelftallen en vijfjunioren elftallen. Met de groei van het aantal elftallen kwam er ook een tweede veld beschikbaar. Dit leidde ondanks het buitengewoon gunstige weer helaas niet tot aansprekende competitieresultaten

  Nu
  Inmiddels is de CVV Berkel een bekende voetbalvereniging in de regio. Met ongeveer 800 leden, 6 velden, 22 kleedkamers en een gezellige kantine is de vereniging niet meer weg te denken in Berkel en Rodenrijs.

  Staand; Kees Learbuch, Piet Boer, Cock Leeuwenburch, Henk van Lien, Simon Rozendaal en Cock v.d. Gaag. Gehurkt: Jan van Wijk, Rob Veldkamp, Peter Potman, Harrie Docter, Dirk v.d. Wal en Ries Docter.

  Staand v.l.n.r: Cok Leeuwenburgh, Wim Pannekoek, Ton Struijk, Piet Treurniet, Bertus den Hoed, Bram van Dam, John van Eyk. zittend v.l.n.r: Aad van Vliet, Jaap Buitenhuis, Dirk van der Spek, Cock v/d Gaag, Hans van Westreenen, Dirk v/d Wal

 • Deel uit maken van onze historie?