• Op een warme woensdagavond werd er naar Rotterdam Noord-Oost afgereisd voor de halve finale van de VoetbalRijnmond Cup waar de mannen van CVV Berkel JO11-1 mochten aantreden tegen Alexandria ’66 JO12-1.

  Deze ploeg had een week eerder in de kwartfinale overtuigend van DHC gewonnen en CVV had een niet al te zware avond in Numansdorp beleefd tegen het plaatselijke NSVV. De trainers van beide teams wisten dus dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn.

  Na de warming up maakte de mannen zich op voor het eerste fluitsignaal van de avond waarbij enige gezonde spanning op de koppies door de meegereisde Berkelse aanhang kon worden afgelezen. Wat fanatisch om te zien dat er zo veel papa’s, mama’s, broertjes, zusjes,  opa’s, oma’s, ooms en tantes langs de lijn stonden om onze geel-blauwe gladiatoren aan te moedigen!

  CVV begon goed aan de wedstrijd met verzorgd voetbal, snelle combinaties en veel inzet, maar merkte dat het in Alexandria een goede tegenstander tegenover zich heeft die zich niet zonder slag of stoot gewonnen zal geven.

  Met enig onfortuin kwam Alexandria op voorsprong door een eigen goal van de speler die de schrijver van dit stuk een AAtje en zakje chips heeft beloofd wanneer hij niet bij naam zou worden genoemd. 1-0 dus! Maar gelukkig resteren er nog 55 minuten om het recht te zetten waarbij Berkel met het zetten van veel druk op zoek ging naar de snelle gelijkmaker. Het lukte niet om de tomeloze inzet in doelpunten te converteren en nog in het eerste kwart wist Alexandria hun voorsprong zelfs te verdubbelen naar 2-0.

  De watervlugge en behendige spelers van de tegenstander wisten de wedstrijd enigszins naar zich toe te trekken en de ploeg van trainers Bertus, Paul en Freek ging na de eerste time-out weer het veld in op zoek naar de aansluitingstreffer. Er werd enorm hard gewerkt door de mannen die collectief de schouders eronder zette wat resulteerde in de verdiende 2-1 door Seth na uitstekend voorbereidend werk van zijn maatje Scott! Laurens, Kay en Jake vochten als leeuwen om achterin de duels te winnen waarmee ze de rappe aanvallers van Alexandria goed van ons doel af wisten te houden.

  Na een uitgebreide rust werd de accu weer opgeladen voor de 2e helft, waar beide teams wederom heel erg aan elkaar gewaagd bleken.

  Alexandria wist in deze fase wat meer kansen te creëren waarmee ze uiteindelijk hun voorsprong in minuut 37 verder uitbouwde naar 3-1.

  De Berkelse brigade liet hun koppie echter niet hangen en gaven niet op. Zo gingen Sammie en Nick met nog meer spierballen de duels aan, liepen Cam en Jake zich op het middenveld een slag in de rondte en probeerde Seth met veel loopacties de verdediging te ontregelen. Scott kon met enig gooi en smijtwerk de snelle buitenspeler in toom houden en Kay kopte alle ballen uit het centrum weg. Oh ja, en we hebben natuurlijk ook nog onze Laurens met kanonskogels in zijn rechtervoet, die schiet gewoon ff binnen enkele minuten de 3-2 en 3-3 beide vanaf 25 meter binnen alsof het niks is…we zijn weer helemaal terug in de wedstrijd!

  Het laatste kwart wisten we mede door een aantal uitstekende reddingen van Keeper Nick de 3-3 score in stand te houden.

  De berispelijke leidsman had het dermate druk met het geven van aanwijzingen aan zijn team dat hij zo nu en dan vergat te fluiten, wat doorgaans niet in het voordeel van de geel-blauwen uitpakte. Na een zenuwslopende blessuretijd van bijna 3 minuten ging het aankomen op penalty’s.

  Volgens de één Russisch roulette, volgens onze JO11-1 kanjers een duidelijk doel waar ze voor de volle 100% voor gaan! Nog even wordt er door de trainers uitgelegd dat ze ongeacht het resultaat al kampioenen zijn, of die penalty’s er nu in gaan of niet, het stuk voor stuk toppers zijn en tot slot dat je gewoon moet doen waar je goed in bent! Al vanaf de mini-F worden er penalty’s genomen en ook deze week op de training is er met extra druk in de vorm van joelende teamgenoten op pingels getraind.

  “Wie wil er als eerst?” vraagt Bertus en Nick V steekt overtuigend zijn hand op. Vervolgens worden ook de nummers 2, 3, 4 en 5 onderling afgestemd…de mannen zijn er klaar voor! Nog even een paar boxen en high 5’s voordat de mannen de armen om elkaar heen slaan en zich opmaken voor de penalty reeks.

  Sportief als ze zijn bij Alexandria nemen ze zelf de eerste penalty die via de binnenkant van de paal voorlangs de andere paal richting de zijlijn rolt.

  Nick V is zogezegd de eerste nemer aan CVV zijde en net zoals hij ze eerder die week had getraind verdwijnt het leer onberispelijk in de hoek!

  Alexandria  ❌
  CVV Berkel ⚽️

  De tweede nemer van Alexandria legt aan en schiet….keeper Nick zat in de goede hoek, maar de bal was hard en goed genomen; 1-1.

  Kay is de volgende die naar de penaltystip loopt en legt de bal goed klaar. Dit keer zonder Pogba-achtig aanloopje maar met een mooie lichaamsschijnbeweging weet hij de uitstekende keeper  op het verkeerde been te zetten en te scoren….of toch niet…? De verstrooide leidsman verbouwereerde spelers en publiek door Kay terug te roepen van zijn vreugdefeestje met zijn teamgenoten om de penalty opnieuw te nemen. Over het waarom zal nog lang worden nagepraat in Vandaag Inside en Studio Voetbal. Kay laat zien zenuwen van staal te hebben en schiet met hetzelfde gemak en dezelfde schijnbeweging de bal opnieuw tegen de touwen.

  Alexandria  ❌⚽️
  CVV Berkel ⚽️⚽️

  De 3e penalty van Alexandria ging onhoudbaar in de rechterhoek van Nick en het was Laurens die de volgende voor CVV gaat nemen.

  Met al 2 prachtige doelpunten op zijn conto neemt de man met het hardste schot van Berkel en omstreken vol vertrouwen zijn aanloop en plaatst de Derby Star snoeihard en onhoudbaar in de hoek.

  Alexandria  ❌⚽️⚽️
  CVV Berkel ⚽️⚽️⚽️

  Penaltynemer nummer 4 van Alexandria koos dezelfde hoek als Nick P en weer zat Nick er met de vingertoppen aan…maar helaas was ook deze hard ingeschoten en was het vervolgens de beurt aan Cam.

  Onze koele kikker pegelde de bal boven de keeper snoeihard tegen de lat waarna deze op de doellijn het doel uit stuiterde. Tevergeefs werd er door de meegereisde supporters op de gemaakte filmpjes nog naar bewijsmateriaal gezocht om als een VAR aantoonbaar te maken dat de bal over de doellijn zou zijn geweest, maar helaas nu ook voor CVV een kruis op de scorekaart…

  Alexandria  ❌⚽️⚽️⚽️
  CVV Berkel ⚽️⚽️⚽️❌

  Daarmee was de stand na 4 penalty’s weer gelijk en mocht de vijfde speler van Alexandria aanleggen om de voorsprong te nemen.

  Maar daar dacht keeper Nick anders over, twee keer eerder zat hij er goed bij en zoals wel vaker is de 3e keer scheepsrecht en stopt hij met een prachtige redding penalty nummer 5!

  CVV kan de finale al ruiken, nog 1 goed geplaatst schot en we zijn er! Seth loopt op het ronde speeltuig af om deze zijn laatste dienst van de dag te bewijzen. De goaltjesdief van de JO11-1 weet wel raad met dit klusje en plaatst de bal zonder twijfel uiterst zakelijk tegen het net waarna de vreugde bij de spelers losbarst en ze elkaar opzoeken om deze zwaar bevochten overwinning te vieren, uiteraard ook met de meegereisde aanhang die de mannen fantastisch hebben aangemoedigd!

  Op naar de finale op maandag 6 juni om 8:30 uur bij RVVH Ridderkerk, komen jullie onze toppers ook aanmoedigen?!

   

  Bekijk de beslissende strafschop