• Dit jaar hebben een aantal leden van C.V.V. Berkel een oude traditie – oliebollen bakken op de club – weer nieuw leven ingeblazen. Dit mede ingegeven door de corona crisis. De inkomsten, met name uit de baromzet, zijn flink afgenomen. Een financieel steuntje in de rug kon de club daarom wel gebruiken.

  Begin december werden de plannen gesmeed om weer oliebollen te gaan bakken. Gelukkig kregen we vanuit de gemeente – gelet op alle huidige corona maatregelen vanuit de overheid – toestemming om oliebollen te mogen bakken en verkopen op de club. Het bakken van de oliebollen is dan ook corona-proof georganiseerd, net als de uitgifte van de bestellingen vanuit de “technische ruimte” van het clubgebouw. Bijkomend voordeel hiervan was dat iedereen die zijn of haar bestellingen op kwam halen, niet in de rij hoefde te staan. Bij het indienen van het bestelformulier moest aangegeven worden in welk tijdslot de bestelling opgehaald zou worden (waardoor er maximaal 25 bestellingen per uur opgehaald konden worden). Gevolg was dus dat er geen wachtrijen ontstonden zoals in de winkels of bij de oliebollenkramen op het dorp.

  De oliebollen zijn dit jaar gebakken door Ton en Harmen Nelisse. Ton doet dit al sinds mensenheugenis en kon zijn ervaring dan ook mooi overbrengen op zijn zoon, Harmen. Voorgaande jaren bakte Ton de oliebollen met zijn vaste maat, Dirk v.d. Wal. Helaas moest Dirk v.d. Wal dit jaar verstek laten gaan aangezien hij precies in de week voor oud & nieuw in quarantaine moest. Erg jammer dat precies Dirk moest ontbreken. Hij is immers al lid van onze club sinds de oprichting in 1961 en dus al bijna 60 jaar betrokken bij C.V.V. Berkel als speler en actieve vrijwilliger, waaronder dus ook al jaren als “bakker van de oliebollen”.

  Een diepe buiging voor Ton en Harmen is wel op zijn plaats. In ruim 12 uur tijd hebben zij bijna 3000 oliebollen gebakken. Waarbij Harmen (die in het dagelijks leven airco’s installeert) de kneepjes van het vak heeft kunnen leren van zijn vader. Hij heeft o.a. geleerd dat niet verstandig is heet frituurvet op je hand te krijgen. Dit was het enige smetje op het oliebollen bakken. Maar gelukkig viel het uiteindelijk mee met de brandwonden en is Ton alweer aan de beterende hand. En gelukkig was het zijn linkerhand, en niet zijn rechterhand. Want dan was het in dit geval namelijk op Harmen terechtgekomen.

  Terwijl Ton en Harmen druk aan het bakken waren, waren andere leden van de oliebollenploeg beslag aan het halen bij bakker Ammerlaan (op oudejaarsdag zelfs al om 5 uur in de ochtend), bestellingen aan het inpakken en verkopen. Er werden overigens niet alleen oliebollen verkocht, ook werden oliebollen gebracht bij een aantal “trouwe clubmensen die in deze tijden wel een steuntje in de rug konden gebruiken”. Deze zakken oliebollen werden ondermeer langsgebracht door onze hoofdtrainer Jan v.d. Lugt en enkele andere prominente clubmensen zoals Johan van Aalst en Kees Learbuch. Ook werden oliebollen gebracht bij de sponsors van de heren- en damesselectie en ontvingen een 5-tal personen een extra zak oliebollen uit de verloting die gedaan werd door onze voorzitter Boris Wezenberg.


  De uiteindelijke opbrengst was overweldigend. Er werden ruim 220 elftallen oliebollen en 580 appelbeignets verkocht. Dit resulteerde in een nettoresultaat van ruim 2700 euro! Een gigantisch bedrag, wat door de club zal worden aangewend om activiteiten te organiseren zodra het weer ‘kan en mag’, om het verenigingsleven daarmee weer een “boost” te kunnen geven. Tevens zal een gedeelte van deze opbrengst geïnvesteerd worden in trainingsmaterialen voor de jeugd.

  Dit mooie resultaat kan natuurlijk niet bereikt worden zonder de hulp van sponsors. Langs deze wijze willen wij hen dan ook hartelijk danken voor het sponsoren van het beslag:

  • Vonders B.V.
  • HN Klimaattechniek
  • Van Loon & Partners
  • Berkel 6
  • Bredius Montage

  Daarnaast willen we vooral ook bakker Ammerlaan bedanken. Niet alleen voor het leveren van het beslag waaruit heerlijke oliebollen gebakken konden worden. Maar vooral ook vanwege de fijne samenwerking die wij ervaren hebben bij het doen van de bestellingen en bij het ophalen van het beslag en de aanverwante materialen. Dat werd door ons als oliebollenploeg zeer gewaardeerd!

  Net als alle bestellingen die geplaatst werden door alle leden en vrienden van CVV Berkel. Hartverwarmend om te zien hoeveel mensen hun bestelling plaatsten en op oudejaarsdag kwamen ophalen bij C.V.V. Berkel. Vooral doordat jullie in grote getalen bestellingen deden bij C.V.V. Berkel hebben we onze mooie vereniging een flinke financiële steun in de rug kunnen geven. Waar een kleine club groot in kan zijn. We hopen dat de oliebollen en appelbeignets een ieder gesmaakt hebben. En hopelijk rijzen ook komende jaarwisseling het aantal bestellingen weer de pan uit!

  Waar we in december als oliebollenploeg nog aan dachten om misschien volgend jaar weer oliebollen te gaan bakken, hebben we nu gelijk in januari besloten om dat gewoon dit jaar weer te doen! Waarbij we niet alleen hopen dat er dan weer heel veel elftallen oliebollen gekocht gaan worden, maar dat we er dan met z’n allen vooral ook een mooie happening van kunnen maken in de kantine van C.V.V. Berkel. Want dat is wat ons vooral weer geleerd heeft in deze weken. We missen allemaal in deze de tijden de beleving van het verenigingsleven en hunkeren er allemaal naar om elkaar weer op en langs de velden van C.V.V. Berkel te kunnen ontmoeten om vervolgens in onze kantine van “de derde helft” te kunnen genieten. Vanuit de oliebollenploeg krijgt iedereen de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, waarbij hopelijk iedereen gezond blijft en we in de loop van 2021 met zijn allen weer kunnen genieten van onze mooie club, C.V.V. Berkel!