• “Wat een mooie club hè!”; hoor ik de één tegen de ander zeggen als ik ze passeer. Ik ben het helemaal met ze eens, we kunnen met recht ‘Trots op Berkel’ zijn.

  Dat uiterlijk niet alles is, ontdek ik kort daarna. Als ik (helaas net na de aftrap) bij het veld aankom waar mijn zoon speelt, zie ik dat de coach vandaag ook vlagger is. Tot verdriet van de scheidsrechter ontdek ik later. Die vindt het maar lastig, die schreeuwende vlagger, die ondertussen een buitenspel mist. Hij heeft gelijk natuurlijk.

  Ik kaart het eens aan bij andere ouders; ‘eigenlijk is het onze taak om te vlaggen, de coach heeft al een taak.’ ‘Maar zelf heb ik het lef niet om te vlaggen’, voeg ik er eerlijk aan toe. De andere ouders ook niet, dus de situatie blijft ongewijzigd.

  Het zet me aan het denken. In het bestuur komt dit onderwerp vrijwel iedere vergadering wel op tafel. Hoe zorgen we voor voldoende vrijwilligers? Ons beleid bij C.V.V. is dat iedereen iets doet voor de club. Je draait een bardienst, wast de wedstrijdshirts en vlagt eens een wedstrijd.

  Toch zijn er veel meer vrijwilligers actief binnen de club. Dat er een bestuur is, dat is waarschijnlijk wel bekend. Wat we daar doen aan die bestuurstafel (en nog veel meer buiten de bestuurskamer) al veel minder. Wat er verder nog gebeurt misschien al helemaal niet.

  Ik maak eens een beginnetje. Naast de trainers, coaches, scheidsrechters en coördinatoren, hebben we gastheren en gastvrouwen die de teams ontvangen op zaterdag. Er is een kantinecommissie, de barmanagers zijn eindverantwoordelijk voor de bardiensten en werken de teams in die hun bardienst komen doen. Er is een schoonmaakploeg, iedere vrijdag worden de lijnen opnieuw getrokken en er vindt doorlopend onderhoud plaats aan de accommodatie. Er is een sponsorcommissie en een kledingcommissie. De technische commissie en de jeugdcommissie zorgen voor onder meer voor de teamindelingen en bieden ondersteuning in trainingsopbouw. Er is een ledenadministratie, een financiële administratie en zo is er nog veel meer!

  Als ik naar huis ga hoor ik bij de fietsenstalling twee meiden tegen elkaar zeggen dat die stalling wel wat groter mag, ze kunnen hun fiets niet kwijt. Ze hebben gelijk, een nieuw actiepunt. Maar we hebben even geen mensen die het op kunnen pakken, want ik weet inmiddels dat er heel wat komt kijken bij zo’n onderwerp.

  Ben je ook niet zo’n vlagger, maar heb je wel zin om je steentje bij te dragen aan deze mooie club?

  Momenteel zijn we hard op zoek naar barmanagers. Zie:

  https://www.cvvberkel.nl/vacature-barmanager

  Wil je op een andere wijze bijdrage aan onze mooie club?

  Ik maak graag tijd voor een telefoongesprek of kop koffie.

  Elma Hoogerbrugge,
  Bestuurslid PR en Communicatie
  06-12862301
  bestuurslidpr@cvvberkel.nl